مجسمه‌هاي ميدان رازي قبل از شيرهاي ميدان حر مرمت شده‌اند!

شايد بتوان اتفاقي را كه براي مجسمه هاي شير در ميدان حر تهران رخ داد و در واقع يك رويكرد به حاشيه رانده شده ، به عنوان نمادي از سطح برنامه ريزي و مديريت در مديريت شهري ، در تقاطع جامعه مدني و بنيادهاي هنري و ميراثي توصيف كرد. روند مرمت و روشي كه واقعاً …

مجسمه‌هاي ميدان رازي قبل از شيرهاي ميدان حر مرمت شده‌اند! https://titr-news.ir/2021/06/مجسمه‌هاي-ميدان-رازي-قبل-از-شيرهاي-مي/ تيتر نيوز Mon, 31 May 2021 21:58:25 0000 اجتماعي https://titr-news.ir/2021/06/مجسمه‌هاي-ميدان-رازي-قبل-از-شيرهاي-مي/ شايد بتوان اتفاقي را كه براي مجسمه هاي شير در ميدان حر تهران رخ داد و در واقع يك رويكرد به حاشيه رانده شده ، به عنوان نمادي از سطح برنامه ريزي و مديريت در مديريت شهري ، در تقاطع جامعه مدني و بنيادهاي هنري و ميراثي توصيف كرد. روند مرمت و روشي كه واقعاً …

شايد بتوان اتفاقي را كه براي مجسمه هاي شير در ميدان حر تهران رخ داد و در واقع يك رويكرد به حاشيه رانده شده ، به عنوان نمادي از سطح برنامه ريزي و مديريت در مديريت شهري ، در تقاطع جامعه مدني و بنيادهاي هنري و ميراثي توصيف كرد.

روند مرمت و روشي كه واقعاً ويرانگر را مبناي مرمت مجسمه هاي ميدان حر تهران قرار داد ، مجسمه هايي كه سالها پيش در فهرست آثار ملي ثبت شده بودند ، نشان داد كه اين روش نمي تواند از خود مراقبت كند. بياييد فقط بر روي هنر تمركز كنيد. آثار هنري و فراتر از آن آثار ميراث ملي هستند. بنابراين ، بر خلاف روند پذيرفته شده در رازي چوك ، كه البته يك پروسه بسيار طولاني بود ، حتي برنامه اي براي بستن محل عمليات ساخت و ساز و بازسازي براي تخريب وجود نداشت ، بنابراين علاقه و نگراني نداشته باشيد.

اكنون ، تحقيقات خبرنگار تيتر نيوز و اظهارات آنها در مورد اين موضوع نشان مي دهد كه يك مجسمه كنار هم از ميدان رازي ، واقع در دو ميدان زير ميدان هور و ماهها مدفون ، توسط معترضين پنهان شده است ، كه يكي از آنها با روند. محورها يكسان هستند و از جهاتي متفاوت هستند ، تعمير مي شوند. روشي كه انتظارات منتقدان زياد به نظر نمي رسد ، اگر بخواهند در نحوه رفتار و رفتار خود تجديدنظر كنند ، منطقي نيست.

مجسمه هاي شهري تهران هميشه با تپه هاي بي شماري روبرو بوده اند. توطئه اي از ساخت مجسمه ها و بناها تا سرقت آثار ارزشمند و البته به قصد نابودي آنها. در چنين حالتي ، آثاري كه مي توانند تأثير زيادي در نشان دادن پيشينه فرهنگي بزرگ يك كشور داشته باشند ، سالها توسط مقامات محكوم شده اند ، گاهي اوقات به دليل ساخت ضعيف ، و گاهي ناگهان از دست رفته است!

هر ساله در سطح شهر ، سطح حجم با توجه به ميزان نياز در مكان هاي مختلف نصب مي شود و به مجموعه آثار با ارزش قديمي اضافه مي شود. در عين حال ، مهم است كه در مورد تدابيري براي حفظ آثاري كه هنر هنرمندان هستند و از ارزش هنري بالايي برخوردار هستند ، فكر كنيم.

فضاي شهري و مبلمان آن مانند محوطه منزل بايد مورد مراقبت ، تميزكاري و تعمير قرار گيرد و در صورت عدم مراقبت ، نتيجه اين خواهد بود كه كار با ارزش بالا به تدريج به دليل نگهداري از بين مي رود.

در طول سالها ، ما اغلب شاهد بوده ايم كه آثار حجمي شهري به دلايل مختلف از جمله غفلت و رها سازي ، عدم فرهنگ سازي كه به آنها آسيب نمي رساند و تخريب ، سرقت و غيره آسيب مي بيند. به طور كامل از نصب حذف شده اند يا حذف شده اند و يا نياز به پيگيري زيادي دارند ، كه هميشه امكان پذير نيست.

شيري كه پوشانده شد!

اگر بخواهيم به يكي از آخرين حاشيه هاي جديد مربوط به مجسمه هاي شهري نگاه كنيم ، به دره ميدان حر مي رسيم. اگر اين روزها از ميدان حر عبور كنيد ، مجسمه هايي از شير خراب را مي بينيد كه البته بعد از اطلاعات مهم ، روي مجسمه ها و روپوش هاي سفيد پوشانده شده است.

چند روز پيش ، در چهارم ژوئن ، اخباري مبني بر تخريب مجسمه شير هور ميدان در فضاي مجازي منتشر شد. مجسمه اصلي كه توسط Ghalmariza Rahimzada Arjang در وسط صندلي برپا شده ، مجسمه اي است كه در ليست يادبود جنگ ملي “جنگ Garshasp با بناي يادبود” ثبت شده است. اين در مورد كار درست است ، اما گزارشي در مورد انقراض شيرها ادعا كرد كه بازسازي بهانه اي براي تخريب است.

يك مطالعه كوچك در اين زمينه ما را به ژانويه 1999 رساند. هنگامي كه سازمان زيبايي شهر تهران از هنرمندان و متخصصان دعوت كرد تا در فراخوان مرمت و ساخت عناصر اطراف ميدان حر شركت كنند. بر اين اساس ، تصميم به تعمير يا تخريب مجسمه هاي “جنگجوي پادگان با اژدها” يك باره گرفته نشد.

سيد مجتبي موسوي ، معاون پيشين وزير فرهنگ و هنرهاي شهري ، اذعان داشت كه تصميم براي انتقال مكان دره حر ميدان در زمان سلطنت وي گرفته شده بود ، اما پس از تغيير موقعيت ، برنامه براي مدتي به حالت تعليق درآمد و سپس آغاز شد. و اينكه قرار دادن مجسمه ها بهترين تصميم با توجه به شرايط آنها بود.

در همان زمان ، شاپور دووسالار ، معاون فرهنگي و طراحي شهر در سازمان زيبايي تهران ، به تيتر نيوز گفت كه مجسمه هاي موجود در اين دو مجله به عنوان ميراث ملي ثبت نشده اند و هر دو طرف مجسمه هاي آن مرحوم را دارند. توسط ارژنگ ايجاد نشده است.

وي خاطرنشان كرد كه “شيرهاي مجسمه هاي اصلي ساخته استاد ارجونگ ، از مس ساخته شده بودند و سالها پيش در جريان انقلاب آسيب ديده بودند. با اين حال ، مواد دو مجسمه شير ، كه بعدا به” جنگهاي اژدها Gearshap “معروف شدند “نصب شده در اثر اصلي ، ساخته شده از فايبرگلاس ، كه ماده اي ناپايدار است و با گذشت زمان خراب و خراب مي شود. هواي سرد.” بايد تعمير يا تعويض شود. “

اما پس از اين افشاگري ها ، سازمان ميراث فرهنگي اعلام كرد كه تخريب اين تنديس ها بدون توصيه و اجازه آنها صورت گرفته است.

محمد ابراهيم لاريجاني كه هنگام اضافه شدن مجسمه شير به Hor Chowk مسئوليت بخش زيبايي شهرداري منطقه 11 را بر عهده داشت ، در پاسخ به نظر سازمان زيبايي مبني بر بي ارزش بودن Hor Chowk شيرها ، ديدگاه ديگري ارائه داد. شيرها صنايع دستي ميرحسن ارژنگ ، پسر عموي مرحوم غلامرضا رحيم زادا ارژنگ بود كه با هم همكاري كردند تا بدن گرشك و اژدها را در ميدان باغشاه (هور) بسازند ، كه از ارزش هنري برخوردار بود و آنها يكي ساختند. خطا از بين بردن آن “

نبرد گرشاسف با يك اژدها در وسط ميدان حر و يك پوشش سفيد در اطراف مجسمه شير خراب / عكس از عليرا بهرامي

دسالار درباره كار مرمت به تيتر نيوز گفت: “هفته آينده ، يكي از بهترين و اصولي ترين كارهاي ما در آنجا نصب مي شود.” در عملكرد ما به دليل سهل انگاري ما سردرگمي ايجاد شد كه جمع خواهد شد. مجسمه اصلي ساعت ميدان شير كه توسط ارژنگ ساخته شده از مس ساخته شده است و مجسمه گرشاسب از بتن ساخته شده است كه از پايداري بالايي برخوردار است و در برداشت اوليه تناسبي بين مجسمه ها وجود دارد. در سال 1984 ، مرد ديگري از عكسي كه كيفيت خوبي نداشت و ملاحظات فني در روش اعدام را نداشت ، شيرهايي ساخت. اكنون تصميم گرفتيم براي بازسازي سوپاپ ها از ماده اي كه با جلوه اصلي آن مطابقت دارد استفاده كنيم. وي افزود: البته پايه مجسمه اصلي نيز از الياف بي كيفيت ساخته شده است و ما فقط مي خواستيم كيفيت را بالا ببريم و از سه نفر حرفه اي استفاده كرديم تا كار را دوباره به مرحله قبل برسانيم.

دانش آموزاني كه تخريب و ترميم شده اند!

اما از ميدان حر به جنوب مي رويم ، بعد از ميدان رازي كه ساختاري دارد اما تنديس ندارد ، به ميدان رازي (ميدان گمرك) در منطقه 11 تهران مي رسيم ؛ صندلي با مجسمه اي از زكرياي رازي در مركز ، با مجسمه چهار دانش آموز وي در اطراف مجسمه اصلي. اين اولين مجسمه اي است كه از زمان انقلاب در ايران ساخته شده است.

تنديس رازي / عكس از عليرضا بهرامي

به طور معمول ، مجسمه ، يكي از نقاشي هاي استاد علي غوري كرماني – مجسمه اي كه در كشف هنر مجسمه سازي جديد در ايران معاصر نقش مهمي داشته است – يكي از مشهورترين و شناخته شده ترين آثار شهري ما است. ؛ اما اگر به تاريخچه اين اثر نگاهي بيندازيم ، خواهيم ديد كه در سالهاي اخير با كاستي هاي زيادي روبرو شده است. به طوري كه مجسمه هاي مريدان (اطراف مجسمه اصلي) با گذشت زمان و به دليل سهل انگاري ، بدتر شده بود ، تا همين اواخر به دليل شرايط آب و هوايي ، كه خوشبختانه مجبور شد براي مدتي نصب شود. اين مكان تخريب شد ، و دوباره در آوريل امسال در محل نصب نصب شده است.

تنديس رازي از علي غوري كرماني / عكس از عليرا بهرامي

مرغهايي كه خود رنگ آميزي شده اند!

تعداد مجسمه هاي گرانبهاي شهري كه مورد غفلت واقع شده اند به قدري زياد است كه ساخت ميادين هور و رازي در همان منطقه يازدهم تهران به همين جا ختم نمي شود.

در بالاي ميدان هور ، ميدان پاستور قرار دارد ، يك عنصر متريك حجم كه توسط بهروز دارش ايجاد شده است. اين مجسمه ارزشمند شهري با هدف نوآوري بارها مورد استفاده قرار گرفته است! به روشي غير متعارف رنگ آميزي شده است. اين مشكل نتيجه يك تصميم خودسرانه براي نقاشي يك اثر هنري بدون اجازه متخصصان يا مشورت با هنرمند است.

كار بهروز درويش در ميدان پاستور / عكس از عليرضا بهرامي

دئوسلر همچنين در مورد نقاشي غير اصولي اين اثر به تيتر نيوز توضيح داد: “همانطور كه خود هنرمند به اين نقاشي غيراصلي اعتراض دارد ، امسال اين عنصر تحت نظارت او (وي) رنگ آميزي خواهد شد.”

وي همچنين توضيح داد: من همچنين چندين بار به دليل رنگ آميزي خودسرانه اين عنصر به شهرداري منطقه 11 اعتراض كردم. ما از آنها خواسته بوديم كه اين هنرمند را پيدا كنند و رنگ اصلي را توسط او پس بگيرند ، اما به نتيجه اي نرسيدند. ما امسال را سال حمايت و بازسازي كار نامگذاري كرده ايم و قصد داريم تا بيش از 50 درصد بودجه ، توان بخشي و ايجاد شغل در شهرها را كاهش دهيم. مديران سابق فقط شغل توليد كرده اند و به ترميم شغل توجهي نشده است.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.