آرشیو فروردین ماه 1399

به وبلاگ جامع پزشكي خوش آمديد.

۳ راه براي آنكه بفهميد آيا مكملي كه مصرف مي كنيد، موثر است يا مضر؟

هنگامي كه يك قرص يا مكمل مصرف مي‌كنيد، هميشه يك ريسك وجود دارد: آيا اثر مي‌كند؟ عوارض جانبي آن چه هستند؟ چطور مي‌توانيد بفهميد كه مطمئن و بي‌خطر است؟ اينها سوالاتي هستند كه بايد در هنگام خريد يك مكمل از خودتان بپرسيد. بسيار مهم است كه از قبل در مورد مكمل‌تان تحقيق كنيد، چون سلامت بدن‌تان به آن بستگي دارد.‌

روش هاي تشخيص موثر بودن مكمل

روش‌هاي خاصي وجود دارد تا بفهميد آيا مكملي كه مصرف مي‌كنيد، بي‌خطر و يا موثر است. نكات زير را دنبال كنيد؛ مطمئن باشيد كه پشيمان نخواهيد شد.

شياف ديكلوفناك

آن دسته از بيماراني كه بنا به هر دليلي قادر به استفاده از انواع قرص خوراكي ديكلوفناك نيستند، مي‌توانند بنا بر صلاح‌ديد پزشك معالج از شياف ديكلوفناك استفاده كنند. استفاده از شياف ديكلوفناك براي بزرگ‌سالان معمولاً روزي ۲ تا ۳ بار توصيه مي‌شود كه بيشينه مقدار ۱۵۰ ميلي‌گرم از دارو را به بدن مي‌رساند. در صورت تجويز براي سالمندان، عوارض گوارشي دارو بايد در چهار هفته مصرف شياف ديكلوفناك به دقت بررسي شود.

درمان آرتريت مزمن جوانان در كودكان ۱ تا ۱۲ سال: معمولا ۲ تا ۳ ميلي‌گرم به ازاي كيلوگرم وزن بدن تجويز مي‌شود. دوز مجموع به دو يا سه دوز كوچك‌تر تقسيم شده و در طول روز مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

احساس درد در استخوان‌هايتان هيچ ارتباطي با آب و هوا ندارد!

برخي از مردم مي‌گويند كه درد مفصل يا پشت‌شان با سرد شدن آب و هوا زياد مي‌شود اما يك مطالعه‌ي جديد نشان مي‌دهد كه هيچ ارتباطي بين مفاصل دردناك و الگوهاي بارندگي وجود ندارد.

درد پشت يا مفصل در روزهاي باراني

اين مطالعه، ادعاهاي بيمه‌ي مربوط به بيش از ۱٬۵ ميليون نفر ۶۵ ساله و بالاتر را به همراه اطلاعات بارندگي روزانه از اداره‌ي ملي اقيانوسي و و جوي تجزيه‌ و تحليل كرد. پزشكان با استفاده از ادعاهاي بيمه به تعداد مراجعات بيماران به پزشكان به علت درد پشت يا مفصل در روزهاي باراني در مقابل روزهاي غيرباراني نگاهي انداختند.

كمبود روي مسبب فشـارخون بالا

 

فشارخون بالا يا هيپرتانسيون، نگراني‌عمده و روبه‌رشدي در جهان است كه سلامت افراد را تهديد‌ مي‌كند. اما پژوهش‌هاي اخير ارتباط ميان كمبود روي و فشارخون بالا را به اثبات رسانده‌اند. اين يافته‌ها به دانشمندان در طراحي راه‌هاي جديد مداخله در جمعيت بيماراني ‌كه در معرض خطر هستند كمك شاياني خواهند نمود.

بنابر آمار انجمن قلب آمريكا(AHA) ، فشارخون بالا بيش ‌از ۱۰۰ ميليون تن را در آمريكا تحت ‌تاثير قرار داده‌ است. در ايران نيز طي بررسي‌هاي صورت‌گرفته روي ۵۰هزارزن و مرد ۴۰تا ۷۵سال شركت‌كننده در بررسي، ۲۱۰۰۰ و۳۵۰ تن(۴۲درصد) از افراد مورد بررسي، داراي فشارخون بالا بودند كه در ميان مبتلايان، تنها ۴۶ درصد از بيماري خود آگاه بوده و بيش ‌از نيمي ‌از آنها از ابتلا به اين بيماري بسيار پرخطر بي‌خبر بودند.

بررسي بارداري و مشكلات گوارشي در اين دوران

بارداري فرآيندي است كه طي آن به دليل تغيير در ترشح هورمون هاي بدن خانم باردار ، يا ترشح هورمونهاي جديد از جفت، ارگانهاي مختلف بدن از جمله دستگاه گوارش تحت تاثير قرار مي گيرد و مشكلاتي براي مادر ايجاد مي كند.

شايع ترين عوارض گوارشي در بارداري

تهوع و استفراغ شايع ترين علامت دوره بارداري و حتي در اغلب موارد اعلام كننده بارداري است. تهوع معمولا در ۵۰ تا ۹۰ درصد و استفراغ صبحگاهي در ۲۵ تا ۵۵ درصد خانم هاي باردار و بيشتر در ۳ ماهه اول بارداري اتفاق مي افتد و اوج آن در هفته دهم بارداري تا هفته پانزدهم است. اين حالت معمولا تاهفته بيستم كاهش مي يابد بنابراين بعد از اين زمان نبايد استفراغي وجود داشته باشد اما اگر استفراغ همچنان ادامه داشت، نشان دهنده علت هاي ديگري مانند بيماري هاي مجاري صفراوي، هپاتيت، التهاب پانكراس، زخم معده يا دوازدهه، عفونت هاي ادراري يا ريفلاكس خواهد بود.

آشنايي با ويتامين; B6 عملكرد و منابع تامين كننده آن

 

ويتامينB6 ، يك ويتامين محلول در آب است و از آنجاييكه در آب حل مي شود، بدن نمي‌تواند آن را ذخيره كند و مقدار اضافي اين ويتامين از طريق ادرار از بدن خارج مي شود. بنابراين شما به يك منبع معين از اين ويتامين در رژيم روزانه تان نياز داريد.

ويتامينB6 ، پيريدوكسين (Pyridoxine) نيز ناميده مي شود. اين ويتامين در توليد سروتونين و نوراپي نقش دارد. سروتونين و نوراپي، مواد شيميايي هستند كه سيگنال هاي مغز را منتقل مي كنند.

همچنين ويتامين B6 در تشكيل ميلين (لايه اي پروتئيني كه اطراف سلول هاي عصبي شكل مي گيرد) نيز دخيل مي باشد.

بررسي بيماري كبد چرب در كودكان (بخش دوم)

تشخيص كبد چرب در كودكان چگونه است؟

همان طور كه اشاره شد، بيماري در مراحل اوليه بدون علائم است، ولي اين سوال پيش مي آيد كه چگونه بايد از سالها قبل متوجه شد كودك دچار اين بيماري خاموش است يا نه؟ در آزمايش هاي معمولي خون، مقدار بعضي آنزيم هاي كبدي اندازه گرفته مي شود. اگر اين آنزيم ها كمي بالا باشد بايد مشكوك شد. ( افزايش خفيف آنزيم ها حدود ۲ تا ۵ برابر حد معمول ) در اين مواقع سونوگرافي از كبد درخواست مي شود كه تا حدودي مي تواند وجود كبد چرب در كودكان را تاييد كند. در سونوگرافي كبد بزرگ تر از حد عادي است، در نهايت با نمونه برداري و فرستادن نمونه از كبد به آزمايشگاه مشخص مي شود كه بيمار به كبد چرب مبتلا شده يا نه.

بررسي بيماري كبد چرب در كودكان (بخش اول)

كبد چرب يكي از بيماري هاي بي سروصدا و موذي در كودكان و بزرگسالان است كه تعداد مبتلايان هر دو گروه سني به آن رو به افزايش است. دانشمندان علت بروز كبد چرب را در افراد شيوه زندگي مدرن و ارتباط نزديك آن با وزن افراد مي دانند. اگر به طور اتفاقي وارد مدرسه اي شويد حتما با دانش آموزان زيادي مواجه خواهيد شد كه اضافه وزن دارند و اگر از آنها آزمايش هايي گرفته شود و بيشتر مورد بررسي دقيق قرار گيرند، احتمال اينكه بيماري كبد چرب در آنها تاييد شود، وجود دارد. ميزان بروز كبد چرب در كودكان بين ۲ تا ۱۰ سال ، حدود ۱۰ درصد است. با ما همراه باشيد .

بررسي تفاوت بيماري ليكن پلان و آلرژي پوستي

ليكن پلان يك بيماري خود ايمني است كه پوست، مو، ناخن و مخاط ها را درگير مي كند و چون تابلوهاي باليني متعددي دارد از آن به عنوان مقلد بزرگ نام مي برند.

فرق ليكن پلان و آلرژي پوستي چيست؟

اين بيماري به اشكال مختلف خود را نشان مي دهد. گاهي به جاي ليكن پلان ، به اشتباه تشخيص آلرژي و اگزماي پوستي مي دهند. آلرژي پوستي يا اگزما نوعي واكنش حساسيتي است كه اشكال مختلفي دارد اما اين دو بيماري به ندرت با هم اشتباه گرفته مي شود. آنچه قابل توجه است، اينكه گاهي آلرژي پوستي و ليكن پلان همراه با هم بروز مي كنند يعني ممكن است فردي كه مبتلا به آلرژي پوستي است، همزمان به ليكن پلان مبتلا شود.

چرا خميازه مي‌كشيم؟

 

مطالعه كردن در مورد خميازه كشيدن گاهي اوقات باعث خميازه كشيدن ما مي‌شود. شايد شما هم همين الان داريد خميازه مي‌كشيد.

ما خميازه كشيدن را در زمان‌ها و موقعيت‌هاي مختلف تجربه كرده‌ايم: هنگام بيدار شدن از خواب، هنگام خستگي، هنگام بي‌حوصلگي، هنگام گرسنگي يا حتي قبل از شروع كار. بعضي وقت‌ها حتي با ديدن خميازه كشيدن افراد ديگر ما هم خميازه مي‌كشيم.

اما اصلاً چرا خميازه مي‌كشيم؟ 

آدريان گاگيسبرگ، متخصص علوم اعصاب باليني در دانشگاه ژنو، مي‌گويد كه محرك مختلفي باعث خميازه كشيدن مي‌شود، مثلاً اكثر چتربازان قبل از پريدن از هواپيما خميازه مي‌كشند.