بايد كاريكاتوريست‌ها را روي سرشان بگذارند

به وبلاگ جامع پزشكي خوش آمديد.

بايد كاريكاتوريست‌ها را روي سرشان بگذارند

كاريكاتوريست ها واقعاً جامعه خود را اداره مي كنند و مقامات بايد آن را روي سر خود بگذارند و آنها را ستايش كنند. »اما گاهي اوقات با اين هنرمندان بسيار خشن برخورد مي شود و خود مقامات نيز مدارا نمي كنند. جمله فوق بخشي از بيانيه جواد علي زاده – كاريكاتوريست و كاريكاتوريست مجرب كشورمان …

بايد كاريكاتوريست‌ها را روي سرشان بگذارند https://titr-news.ir/2021/10/بايد-كاريكاتوريست‌ها-را-روي-سرشان-بگذ/ Mon, 18 Oct 2021 01:05:55 0000 فرهنگ و هنر https://www.titr-news.ir/2021/10/بايد-كاريكاتوريست‌ها-را-روي-سرشان-بگذ/ كاريكاتوريست ها واقعاً جامعه خود را اداره مي كنند و مقامات بايد آن را روي سر خود بگذارند و آنها را ستايش كنند. »اما گاهي اوقات با اين هنرمندان بسيار خشن برخورد مي شود و خود مقامات نيز مدارا نمي كنند. جمله فوق بخشي از بيانيه جواد علي زاده – كاريكاتوريست و كاريكاتوريست مجرب كشورمان …

كاريكاتوريست ها واقعاً جامعه خود را اداره مي كنند و مقامات بايد آن را روي سر خود بگذارند و آنها را ستايش كنند. »اما گاهي اوقات با اين هنرمندان بسيار خشن برخورد مي شود و خود مقامات نيز مدارا نمي كنند.

جمله فوق بخشي از بيانيه جواد علي زاده – كاريكاتوريست و كاريكاتوريست مجرب كشورمان – در مصاحبه با تيتر نيوز به مناسبت درگذشت ايرج يكزار است.

عليزاده همچنين درباره هزار شخصيت هنري (كاريكاتوريست سابق كشورمان كه به تازگي درگذشته است) گفت: “من با آثار اين هنرمند در مجله كارتون در اواخر دهه 1348 آشنا شدم. اطلاعات زيادي در مورد آنها نداشتم ، اما كاريكاتورهاي آنها بسيار بامزه و بسيار كارتوني بودند. وقتي او را ديد خنديد. ”

وي ادامه داد: “او يك قلم شيرين داشت كه مي توانست حالات چهره را بهتر نشان دهد.”

عليزاده با اشاره به اينكه هر كاريكاتوريست به دنبال سبك خاص خود است ، افزود: ما نمي توانيم بگوييم كاريكاتوريست ها سبكي ندارند.

به گفته اين هنرمند ، هر كاريكاتوريستي را كه مي خواهيم تحليل كنيم ، بايد از نقطه نظر موضوع به موضوع اشاره كنيم ، چه نوع فكري داشت و چه تكنيكي داشت. وي گفت: “آقاي زار از نظر تكنيك و اجرا كاريكاتوريست بسيار موفقي بود ، اما اخيراً به دليل بيماري و درگيري كاري ، كارتون هاي زيادي را جدي نگرفته است و به همين دليل گاهي بين آثار وي فاصله ايجاد مي شود. . ” به اما آنها از نظر ذهنيت و موضوع نيز ايده هاي بسيار جالبي داشتند. او بيشتر به عنوان روزنامه نگار كار مي كرد ، اما در برخي موارد ، كارهاي غير روزنامه نگاري نيز در آثار او ديده مي شود. ”

عليزاده ادامه داد: “او در دو نوع روزنامه نگاري و جشنواره متخصص بود ، اما در شيوه روزنامه نگاري بسيار فعال و محبوب بود.” من او را داراي سبك و سياست خوب مي دانم ، كه در دوره هاي مختلف و توسط وي ايجاد شده است. همينطور خواهد ماند. ”

وي در پاسخ به سوالي درباره ماهيت آثار ايرج يا خزرع گفت: “يك كاريكاتوريست هم با احساسات مخاطب سروكار دارد و هم انتقاد را در جامعه تشويق مي كند كه منجر به پيشرفت سياسي بين مردم و مقامات مي شود. از لحاظ هنري ، كاريكاتوريست در تلاش است با نقاشي مي توانيد يك موضوع ساده را پيچيده كرده و توجه مخاطب را به خود جلب كنيد. “من فكر مي كنم آثار آقاي ياكازري همه اين ويژگي ها را داشت و به دليل انتخاب موضوعات خنده دار ، منطقي باشيد.”

ايرج هزار است

اين هنرمند همچنين در مورد دليل ترك ايرج يكزار و هنرمنداني مانند او اظهار كرد: اما برخي ، چون معتاد به آن هستند ، همانطور كه گفته مي شود ، تا آخرين قطره خون خود به اين كار ادامه مي دهند. جوانب مثبت به آنها نزديك است ، اما من فكر نمي كنم در هنر مي توان گفت قديمي است و بازنشسته نشده است. احساس بيشتري در هنر داشته باشيد. “هرچه بيشتر كار كند ، تجربه بيشتري كسب خواهد كرد.”

وي ادامه داد: “وجود هنرمندان ديگري در كشور ما مانند آقاي زار و ديگران كه كارهاي زيادي انجام داده اند اما شناخته نشده اند ، نشان دهنده رشد و شناخته شدن كاريكاتوريست ها در جامعه ما است. از طرف ديگر در جامعه ما از طرف ديگر ، موضوعي به نام حق چاپ وجود دارد كه رعايت نمي شود. من حدود 50 سال است كه كار مي كنم و تقريباً يكسان است. اين اتفاق افتاده است كه آثار من در مجلات و وب سايت ها بدون امضا و ذكر منبع منتشر شده است. ” تجديد چاپ و پرداخت مي شود. ”

به گفته عليزاده ، در ايران معلوم نيست كه حق كپي رايت رعايت نمي شود و با كاريكاتوريست ها منصفانه برخورد نمي شود. بينندگان اين قسمت نيز موضوع نقاشي را جدي نمي گيرند و از طرفي مشخص نيست كه اين هنر به عنوان هنر تجسمي تلقي مي شود يا روزنامه.

اين هنرمند در پايان با اشاره به اين كه ايرج ياخازر علاوه بر كاريكاتور در مسائل مادي و اقتصادي نيز دخيل بوده است ، مي گويد: “بسياري از كاريكاتوريست ها عاشق هستند ، از جمله خود آقاي زري و نسل او كه مسئله مادي براي آنها مهمتر است. مهم است ، اما با توجه به محبتي كه به خودمان نشان مي دهيم و موقعيت نامناسبي كه داريم ، اكثر ما كه از لحاظ مالي وضع مالي خوبي داريم ، طبيعتاً تسليم مي شويم. خوشبختانه آقاي زار هيچ مشكل مالي ندارد. نداشت ، زيرا از ابتدا ، او با كاريكاتور درگير مسائل مادي و اقتصادي بود و بنابراين فرصت چنداني براي كارتون نداشت. ”

اثر ارج اكزار

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.