به همين آساني و هولناكي!

به وبلاگ جامع پزشكي خوش آمديد.

به همين آساني و هولناكي!

علاوه بر سرعت فوق العاده فناوري و تأثير آن بر ذهن و زندگي انسانها ، زندگي سياسي و اجتماعي بشر نيز بي نظم بي سابقه ، تغيير يافته و شتاب گرفته است. به گزارش تيتر نيوز ، احمد زيدآبادي در ادامه خاطرات خود در روزنامه اعتماد نوشت: «درك اين تغيير و گنجاندن آثار و پيامدهاي …

به همين آساني و هولناكي! https://titr-news.ir/2021/09/به-همين-آساني-و-هولناكي/ Tue, 14 Sep 2021 07:41:23 0000 عمومي https://titr-news.ir/2021/09/به-همين-آساني-و-هولناكي/ علاوه بر سرعت فوق العاده فناوري و تأثير آن بر ذهن و زندگي انسانها ، زندگي سياسي و اجتماعي بشر نيز بي نظم بي سابقه ، تغيير يافته و شتاب گرفته است. به گزارش تيتر نيوز ، احمد زيدآبادي در ادامه خاطرات خود در روزنامه اعتماد نوشت: «درك اين تغيير و گنجاندن آثار و پيامدهاي …

علاوه بر سرعت فوق العاده فناوري و تأثير آن بر ذهن و زندگي انسانها ، زندگي سياسي و اجتماعي بشر نيز بي نظم بي سابقه ، تغيير يافته و شتاب گرفته است.

به گزارش تيتر نيوز ، احمد زيدآبادي در ادامه خاطرات خود در روزنامه اعتماد نوشت: «درك اين تغيير و گنجاندن آثار و پيامدهاي آن براي افكار عمومي هر جامعه اي ضروري است ، زيرا جهان در شرايط كنوني ، افكار عمومي نسبت به وقايع واكنش نشان مي دهند. “و تحولات بر روند آنها تأثير مي گذارد. اگر تحولات توسط افكار عمومي اشتباه گرفته شود ، وضعيت از كنترل خارج شده و منجر به اختلالات رواني و رفتاري مي شود. برعكس ، اگر تغييرات اجتماعي و سياسي به درستي درك شوند ، اين امكان وجود دارد كه رويدادها در مسير درست حركت كنند يا حداقل از موج تخريب جلوگيري كنند. بنابراين ، مقامات اطلاعاتي در جوامع حياتي هستند.

اين منابع عمدتا رسانه اي هستند. در واقع ، رسانه ها افكار عمومي را ايجاد مي كنند و با اين نوع اطلاعات ، آنها را در جهت خاصي هدايت مي كند. فقط دو دهه پيش ، رسانه هاي داخلي كشور محدود به يك يا دو شبكه راديويي و تلويزيوني و چند روزنامه يا مجله كاغذي بودند. در سطح جهاني ، بسياري از رسانه هاي خبري مهم رويدادهاي جهاني را پوشش داده اند كه از آنها به عنوان منبع معتبر در رسانه هاي داخلي هر كشور استفاده شده است. بنابراين ، كامل بودن اخبار داخلي و خارجي محدود بود و علاقه مندان به اين موضوع مي توانستند روزانه آن را دنبال كنند. علاقه به نوبه خود كم بود. آنها عموماً با به اشتراك گذاشتن منابع ، درك كلي از رويدادهاي داخلي و خارجي داشتند. بنابراين ، درك بين آنها دشوار نيست. تفاوت بين آنها معمولاً در نوع تجزيه و تحليل حادثه بود و نه در صحت داده ها.

اما امروزه به دليل انقلاب تكنولوژيكي در زمينه ارتباطات از راه دور ، انفجاري كه مي توان آن را با انفجار بزرگ مقايسه كرد در دنياي اطلاعات رخ داده است. با ميليون ها شبكه تلويزيوني ، ميلياردها سايت اينترنتي و دنياي مجازي نامحدود ، هر يك به طور روزانه رويدادهاي جهاني را پوشش مي دهند ، بدون اينكه بسياري از آنها به صحت اطلاعات آنها مربوط شود. بدتر از آن ، بسياري از اين رسانه ها دروغ مي گويند و اخبار را به نفع خود تحريف مي كنند و عمداً بينندگان خود را دچار اشتباه مي كنند. اين حادثه صداي اخبار فاجعه را در سراسر جهان ايجاد كرده است و به نظر مي رسد خارج از كنترل بشر است! امروزه اخبار بي اساس در ذهن بسياري از بينندگان بي گناه انباشته شده است و ناخواسته آنها را به مسير اشتباهي سوق مي دهد. علاوه بر اين ، منابع خبري مخاطبان به قدري توزيع شده است كه نمي توانند اطلاعات كلي در مورد يك رويداد را بيابند و بنابراين حداقل دانش در بين آنها وجود دارد. در آغاز هرگونه بحث بين دو نفر ، درگيري نه بر اساس تجزيه و تحليل بلكه بر اساس نوع اطلاعاتي كه آنها به آنها اشاره مي كنند ، شروع مي شود و اغلب منجر به عصبانيت و سرخوردگي مي شود.

اين وضعيت به معناي شكستن زنجيره هاي وحدت و درك جوامع است كه متأسفانه دست كم گرفته مي شود. آيا اين وضعيت قابل پيشگيري است؟ يا آيا انسانها در انبوهي از اخبار دروغ غرق شده و در نتيجه وقايع و جنگها دچار سوءتفاهم شده و درگيريهاي مداوم و مداوم با يكديگر وجود دارد؟

برخي از دولت ها تصور مي كنند كه محدوديت رسانه ها ، به ويژه در دنياي مجازي ، راه حل اين بحران است ، اما نه تنها راه حل نيست ، بلكه هر نوع محدوديتي منجر به انتشار شايعات و پذيرش سريع آنها مي شود. شنوندگان.

شايد راه حل بازگشت انقلابي به ايجاد و تقويت رسانه هاي حرفه اي باشد كه رويدادها را بدون نفرت و بي طرفي پوشش مي دهند و از تجزيه و تحليل آنها منصفانه غافل نمي شوند. امروزه برخي از افراد با تكيه بر دانش هرمنوتيك و هرمنوتيك ، هرگونه بحث و تمسخر ادعاي بي طرفي را مطرح مي كنند. به چالش كشيدن امكان بي طرفي در جمع آوري و انتشار داده ها در واقع اعلان جنگ با عقل است كه از آن جز آشوب و جنگ مداوم چيزي به وجود نمي آيد.

به نظر من ، بي طرفي در ارائه داده ها هم ممكن است و هم ايمن ، اگرچه فضاي سياسي آلوده ، به ويژه در جامعه ما ، آن را در آستانه انقراض قرار داده است. اما براي نجات خود و جامعه ، بايد نامردي خود را رها كرده و با جسارت به اصول بي طرفي در اخبار پايبند باشد و در صورت لزوم ، هزينه آن را بپردازد.

اگر رسانه ها بر حرفه اي شدن حرفه خود پافشاري كنند ، به تدريج اخبار موثقي ظاهر مي شود كه رسانه هاي غيرحرفه اي و مخرب را كه جهل و گمراهي توليد مي كند ، به حاشيه مي برد. اين يك نياز فوري جامعه امروز ما است ، در غير اين صورت ما به راحتي و بي رحمانه دليل تخريب خود را ارائه مي دهيم!

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.